Waar woon die eekhoring en wat eet hy? Hoe eekhorings in die bos leef

INHOUDSOPGAWE:

Waar woon die eekhoring en wat eet hy? Hoe eekhorings in die bos leef
Waar woon die eekhoring en wat eet hy? Hoe eekhorings in die bos leef
Anonim

Proteïene word byna oor die hele wêreld versprei (met die uitsondering van Australië). Die mobiele soogdier behoort aan die knaagdierfamilie. Daar is baie verskillende spesies van hierdie diere, wat verskil in grootte, haarkleur, gewoontes en habitat. Hulle kan houtagtig en aards wees, donsig en nie so nie, daar is selfs stekelrige monsters. Waar 'n eekhoring woon, hang grootliks af van watter spesie dit behoort. Maar almal van hulle is nogal goeie geaardheid en oulike diere, wat almal se vreugde met hul gedrag veroorsaak.

waar bly die eekhoring

Tipe proteïene

In totaal is daar ongeveer 200 van hulle in die wêreld. Die mees ongewone en snaaksste woon hoofsaaklik in Noord-Amerika. Dit sluit in chipmunk en gemaalde gestreepte eekhorings wat in gate woon, sowel as swart, Carolina-grys en aberta wat bome verkies. In die Russiese Federasie is 'n rooiharige verteenwoordiger van hierdie familie meer algemeen. Dit word ook die gewone eekhoring genoem. Ook in sommige woudedaar is vlieënde eekhorings, en in die suidelike steppe - chipmunks.

Waar die eekhoring woon en wat hy eet, hang van sy spesie af. Aarde-eekhorings het byvoorbeeld nie sulke donsige sterte soos boomeekhorings nie. Laasgenoemde gebruik hulle immers vir “stuur” wanneer hulle op takke spring en balanseer. En die chipmunk het glad nie sulke rykdom nodig nie: hy verdien sy bestaan ​​op die grond. Die vlieënde eekhorings, wat vir indrukwekkende afstande spring, het gewebde pote wat soos 'n valskerm in die lug kan oopmaak.

Die gewoontes van gewone eekhorings

Hierdie tipiese bewoner van Russiese woude, van die taiga tot die suidelike breedtegrade, is 'n ware skoonheid. Twee keer per jaar (in die lente en herfs) verander sy haar pelsjas sodat sy in die somer in helderrooi kan pronk, en in die winter om minder opvallend te wees in 'n grys, geïsoleerde uitrusting. 'n Gewone eekhoring woon in 'n holte, minder dikwels - net in 'n nes wat in digte takke gedraai is. Baie diere het verskeie sulke huise. In een woon en teel sy, en gebruik die res as spens.

hoe leef 'n eekhoring in die bos

Dit hiberneer nie in die winter nie, en met eikels en neute - die hoofvoedsel van hierdie knaagdier - is dit tydens die koue weer taamlik styf. So stoor die huishoudelike diertjie dit vir homself vir 'n reënerige dag en steek hulle in neste weg. Hoe 'n eekhoring in die woud woon, is maklik om te sien as jy die naaste bos of 'n groot park besoek. Hierdie diere is redelik gesellig en behandel mense dikwels met selfvertroue, met plesier om hulself te behandel met die gebringde lekkerny in die vorm van neute of sade. Maar ons moet onthou dat die eekhoring 'n wilde wese is. Sy het skerp tande en lang kloue, sodit is beter om nie te voed nie, veral vir klein kinders.

Tree Squirrel Diet

Waar bly die eekhoring en wat eet hy?

Die hoofvoedsel van die taiga-skoonheid is dennepitte en eikels. Afhangende van waar die eekhoring woon, kan sy spyskaart verdun word met sade van ander keëls, sampioene, bessies en selfs voëleiers. Ja, hierdie oulike en, met die eerste oogopslag, onskadelike wese vernietig dikwels neste. In die somer is daar geen probleme met kos nie. Maar met die aanvang van koue weer, is gevalle eikels bedek met sneeu, sampioene groei nie, en keëls is nie so maklik om te vind nie. Maar die spaarsamige dier maak vooraf sy spens vol met voorrade. Daarom, in die holtes van bome in die woude waar die eekhoring woon, kan jy maklik afsettings van neute en gedroogde sampioene, eikels en sade vind.

As die jaar skraal blyk te wees, sal sy nie jong boomtakke, knoppe en selfs bas minag nie. En die eekhoring is in staat om indrukwekkende afstande te beweeg op soek na kos. Boonop doen diere dit massaal en kan vir 'n paar dae amper sonder 'n pouse hardloop. In naaldwoude waar eekhorings woon, word keëls met kenmerkende merke van hul tande dikwels gevind. Hierdie diere speel 'n belangrike rol in die voortplanting van spar, denne en ander plante deur hul sade te versprei.

Reproduksie

eekhoring woon in 'n holte

Eekhorings paar, as 'n reël, 2 keer per jaar (lente en herfs). Maar dit gebeur dat die wyfie dit regkry om 3 werpsels nageslag uit te bring. Sy vind vir haarself 'n bruidegom vir seisoen 1. Dit is moeilik om hom die vader van die gesin te noem, want na sy deelname aan die proses van konsepsie, hardloop hy eenvoudig weg. Alle bekommernisse oor die grootmaak van nageslag,die bou van die nes en die veiligheid van die baba-eekhorings word deur hul ma oorgeneem. Alhoewel daar uitsonderings is wanneer ouers beurte maak om hulle te voed en te beskerm.

In die lente is daar gewoonlik minder welpies (van 2 tot 4). In die herfs, nadat die wyfie vetgemaak en gewig opgetel het, kan sy tot 'n dosyn baba-eekhorings bring. Hulle word blind en hulpeloos gebore, maar danksy die sorg van hul ma word hulle redelik vinnig groot. Na net 'n paar maande kan die eekhoring hul heeltemal onafhanklike kinders verlaat en hul persoonlike lewens begin verbeter. Dit is nie ongewoon dat hulle lank in een nes saamdrom nie. Soms keer die ma ook na hulle terug, maar saam met haar jonger broers en susters. Teen volgende lente sal die kinders self nageslag kan voortplant. Gegewe hoeveel jaar eekhorings in hul natuurlike omgewing leef, is dit heel normaal. Die gemiddelde duur vir boomspesies oorskry nie 4 jaar nie, maar bereik soms tot 9.

Dierkundiges het opgemerk dat die eekhoring dikwels weeslose bure aanneem. Sy sleep hulle in haar eie nes in en versorg hulle soos haar eie.

Vlieënde eekhorings

Dit is die merkwaardigste dier uit die hele gesin. Die gewone vlieënde eekhoring word in Russiese woude aangetref, en daar is ongeveer 'n dosyn variëteite van hulle op die planeet. Ten spyte van 'n aantal beduidende verskille, beide ekstern en gedrag, is hulle verenig deur die manier waarop hulle beweeg. Hulle kan bome klim net soos hul gewone familie. Uiterlik is die dier nie baie merkwaardig nie - grys van kleur met 'n donkerder rug. Dit kan moeilik wees om 'n vlieënde eekhoring raak te sien. Op die bome is dit perfek vermom, en daal feitlik nie af nie. Maar asdaar is 'n behoefte om 'n afstand van 'n paar tientalle meter op 'n slag te oorkom, sy sprei haar bene in 'n sprong en maak die membrane bedek met pels oop, beplan, asof op 'n valskerm. Met behulp van 'n taamlik lang buigsame stert kan die dier die baan regstel. Voor "landing" gaan die vlieënde eekhoring in 'n vertikale posisie en klou aan die stam met al sy pote. Sy kan dus van een boom na 'n ander vlieg en tot 50 meter op 'n slag oorkom.

hoe leef eekhorings

Grondeekhorings

Hulle woon hoofsaaklik in Noord-Amerika, maar word soms in Sentraal-Asië aangetref. Uiterlik herinner hulle meer aan hul naaste familielede - chipmunks, wat aan hul kenmerkende gestreepte rug onderskei kan word. Hierdie eekhorings woon in gate, waar hulle ook neste bou en broei. Hulle is nie so aantreklik soos gewones nie, en word ontneem van hul hoofversiering - 'n groot donsige stert. Hulle het dit, maar die mees algemene een. Die diere voed hoofsaaklik op neute, graan en ander sade, soms prooi op klein insekte.

Invloed van die mens op die aantal diere

Om een ​​van die kommersiële pelsdiere te wees, is die gewone eekhoring al dekades lank genadeloos uitgeroei ter wille van sy eie pels. Maar as gevolg van sy vrugbaarheid, behoort dit nie aan bedreigde spesies of selfs aan skaars spesies nie. Dit was nie die pelsbedryf wat’n wrede grap daarmee gemaak het nie, maar die houtwerkbedryf. Baie eekhorings is gedwing om hul gewone habitat te verlaat as gevolg van massiewe ontbossing, en sodoende die voedselketting en die balans van die ekosisteem ontwrig. Eerstens gaan dit oor die taiga-streke.Maar die afgelope jare, danksy die beskerming van woudlande en die organisasie van reservate, voel die diere baie gemakliker.

hoeveel jaar leef eekhorings

Hoe eekhorings in gevangenskap leef

Verbasend langer as in die natuur. Om in 'n dieretuinhok of selfs in 'n gewone woonstel te wees, voel die eekhoring redelik goed. Veral as sy toestande na aan natuurlike skep. Om dit te doen, sal jy 'n paar takke en stukke bas nodig hê sodat sy vir haar 'n nes bou. En ook 'n spesiale wiel waarin die eekhoring sal hardloop, wat vergoed vir die beperkte spasie. Met behoorlike sorg kan die dier tot 12 jaar leef. En gevangenskap word perfek verdra deur gewone rooiharige skoonhede, en swartes, en chipmunks.

Eekhoring is 'n baie oulike dier wat aan die knaagdierfamilie behoort. In die natuur leef hulle nie baie lank nie, maar hulle word perfek bemeester in gevangenskap. Eekhorings verskil baie: groot en baie klein, met 'n sjiek pelsjas en onbeskryflik, en kan op bome en in gate leef, afhangende van die verskeidenheid.

Gewilde onderwerp