Anatidae-familie: beskrywing en verteenwoordigers van die familie

INHOUDSOPGAWE:

Anatidae-familie: beskrywing en verteenwoordigers van die familie
Anatidae-familie: beskrywing en verteenwoordigers van die familie
Anonim

In ons artikel wil ons praat oor verteenwoordigers van die eendfamilie, wat die grootste groep onder watervoëls is. Hulle was die eerste wat in die oudheid deur die mens mak gemaak is. Hulle belangrikheid in die landbou is vandag nog groot.

Eend in ons lewe

Anatidae-familie het meer as 150 spesies, wat op hul beurt in veertig genera onderverdeel is. Die voorgangers van hierdie voëls het in antieke tye op aarde geleef. Daar is baie bewyse hiervoor. Argeoloë het die oorblyfsels van 'n voël (die voorouer van die moderne eend), wie se ouderdom ongeveer 50 miljoen jaar is, gevind.

familie van eende

Lede van die gesin speel steeds 'n belangrike rol in ons lewens, aangesien hulle in huishoudings gehou word vir die verkryging van pluis, eiers en vleis. Industriële jag het nie die beste uitwerking op die aantal voëls nie.

Gesinsbeskrywing

Die Duck-familie is nie net talryk nie, maar ook taamlik uiteenlopend. Verteenwoordigers van die familie verskil aansienlik van mekaar, nie net in grootte nie, maar ook in kleur. Byvoorbeeld, die gewig van voëls wissel van 250 gram (dwerg Afrikaanse gans) tottwintig kilogram (stomme swaan). Verteenwoordigers van die familie het 'n kenmerkende, digte verekleed, bedek met 'n waterdigte smeermiddel. Dit is te wyte aan die feit dat die watervoëls van die eendfamilie feitlik altyd in die water is.

Voëls het 'n kenmerkende lang en buigsame nek, 'n afgeplatte en wye snawel, 'n vaartbelynde liggaam met 'n groot voorraad onderhuidse vet. En hul bene is kort, wyd gespasieer, met vingers wat deur membrane verbind word. Alle voëls van die gesin kan op land beweeg, maar terselfdertyd is hulle uitstekende swemmers, en sommige duik selfs. Voëls vlieg pragtig en kan spoed van tot 80 kilometer per uur bereik.

Die gewoontes van die lede van die gesin

Anatidae is monogaam en het komplekse sosiale bande. Hulle verkies om naby waterliggame nes te maak, en soms op eilandjies. Vroulike neste is uitgevoer met pluis, wat voorheen uit die buik gepluk is. Kuikens word siende gebore, hulle groei vinnig en ontwikkel aktief. Na 'n paar dae kan die kinders hul eie kos kry. Hulle voed, as 'n reël, in die donker. Absoluut alle voëls het 'n skaam geaardheid, en probeer daarom uiters versigtig wees.

eend familie voëls

Daar word geglo dat sommige spesies goed ontwikkelde sintuigorgane het: reuk, sig, gehoor. Selfs die eend se bek self het 'n sekere sensitiwiteit.

Die Eend-familie is ver van dom voëls. Baie van hulle het 'n ontwikkelde verstand, soos ganse, byvoorbeeld. Hulle dra die opgehoopte lewenservaring van een oorgenerasie na 'n ander.

Eendhabitats en kos

Die Eend-familie is baie talryk en het terselfdertyd 'n wye habitat. Hulle is amper oor die hele wêreld versprei (die uitsondering is Antarktika). Absoluut alle spesies vervel twee keer per jaar: heeltemal in die somer en gedeeltelik in die herfs (of winter).

Met 'n volledige vervelling verloor voëls selfs die vermoë om te vlieg. Vere voed op plantvoedsel: groen dele van plante, sade, basale dele van waterplante, lote. Maar dierekos vir hulle is in die tweede plek. Die voerproses vind beide in water en op land plaas. Voëls duik gewoonlik nie. Hulle kry kos uit die bodem van reservoirs deur hul nek in water te dompel, soms die voorste deel van hul liggaam.

goudoogfamilie van eende

Ornitoloë stel voor dat eende eens op 'n tyd oor die aardbol begin versprei het vanaf een van die vastelande wat in die Suidelike Halfrond geleë is. En vandag word hulle oor die hele wêreld aangetref. Hulle is nie net in Antarktika en op sommige eilande in die oseane nie. Dit gebeur dikwels dat dieselfde spesie op heeltemal verskillende plekke aangetref word, in verskillende bestaanstoestande (byvoorbeeld in tropiese en gematigde klimate).

Wetenskaplikes glo dat hierdie verskynsel voorkom as gevolg van die afwyking van die trekroetes van voëls. Hulle dwaal eenvoudig af en vestig hulle op nuwe lande in klein kolonies. Met verloop van tyd ondergaan hulle sekere veranderinge in kleur, grootte en hou selfs op om 'n migrerende leefstyl te lei.

Byna alle voëls van die eendfamilie -watervoëls. Daarom woon hulle naby waterliggame, in die kussone. En sommige vestig hulle in die see. Op enige reservoir kan jy een van die verteenwoordigers van hierdie familie sien. En baie vestig hulle doelbewus langs 'n persoon, in tuine en parke.

Lys van eendspesies

Eende is 'n uitgebreide familie, wat drie subfamilies insluit: eende, ganse en halfvingerganse. Daar is in totaal meer as 150 variëteite. Dit sluit in:

  1. Greyhead.
  2. Whitehead duik.
  3. Grosser.
  4. Rooikopduik.
  5. Mallard.
  6. Google-gans.
  7. Stomme Swan.
  8. Screamer-swaan.
  9. Sailor.
  10. Algemene Eider.
  11. Gogol gewone.
  12. Svityaz.
  13. Sledo.
  14. Grys eend.
  15. Greygans
  16. kuifeend.
  17. Singa.
  18. Teal Whistle.
  19. Pintail.
  20. Blauwgroen kraak.

Ons sien hoe groot die familie eende is. Die lys wat ons verskaf het, is nog lank nie volledig nie. Dit bevat slegs 'n paar spesies. Kom ons stilstaan ​​by sommige van hulle in meer besonderhede.

Gogol

Gogol (familie van eende) is 'n duik-eend, wat aan nomadiese trekspesies behoort en word verteenwoordig deur twee subspesies wat in Noord-Amerika en Eurasië woon. Voëls oorwinter in die suide (insluitend die Middellandse See-kom). Voëls oorwinter dikwels in Italië.

familie van mandarynse eende

Hulle maak nes in beboste gebiede naby mere en groot riviere, en oorwinter langs die seekus of vars waters. In Mei en April lê die voëls tot 11 eiers, wat die wyfie later broei (vir 29 dae). Die kuikens bly net 'n paar dae in die nes, en op die ouderdom van 8-9 weke begin hulle vlieg. Elke jaar maak voëls net een koppelaar. Hulle kom altyd in klein groepies bymekaar, wat hulle regdeur hul lewe hou. Gogol vlieg vinnig genoeg, en styg op na 'n hardloop op die water. Die voël vreet van dierekos, wat hy onder water uithaal, en duik etlike meters.

Gogol (familie van eende) het 'n interessante kenmerk om hul neste in boomholtes, konyngate en kunsmatige neskaste te rangskik. Die mannetjie vertoon kenmerkende paringsgedrag. Verwante spesies is die Yslandse goudoog (broei in Amerika, Italië en Ysland) en die klein buit (broei in Noord-Eurasië).

Whooper Swan

Die kolswaan is 'n voël wat sy naam gekry het vanweë die trompetklanke wat tydens vlug gemaak word. Klopers is baie groot voëls, hul gewig kan tien kilogram bereik. Hulle eet in vlak water en dompel hul kop heeltemal in water saam met hul lang nek en voorste deel van die liggaam.

Onder water kry voëls plantwortels, sade, vang klein ongewerwelde diere: larwes, insekte en skaaldiere. Hulle styg met moeite van die wateroppervlak af weens hul indrukwekkende gewig. Aanvanklik neem die voëls 'n lang hardloop, spat hul pote op die water, en begin dan geleidelik hoogte kry. Kloentjies oorwinter in die noorde van die Middellandse See, aan die Kaspiese kus, en van die voëls vlieg na suidoos-Asië.

swaan whooper voël

Swane verkies oop ruimtes: strandmere, mere, riviermondings en die seekus. Hulle rus neste in vleilande, op eilandjies, veenmoerasse, in die toendra, op mere. Vanaf die einde van Mei begin die nestydperk. Wyfies lê drie tot vyf eiers en broei dit dan. Kuikens word in 31-42 dae gebore. Jeugdiges begin onafhanklik vlieg op die ouderdom van 11-14 weke.

Die verwante spesies sluit die toendra-swaan in, wat 'n meer beskeie grootte het. Hierdie noordelike voël van die eendfamilie broei, as 'n reël, in die Arktiese sone van Eurasië, soms kan dit in Italië gevind word. Maar die swart swaan het sy oorsprong in Australië, en is as 'n dekoratiewe geveerde een na Europa gebring.

Tangerines

Wie anders verteenwoordig die Duck-familie? Mandarynse eend is miskien die mooiste eend in die wêreld. Natuurlik praat ons van die drake, maar die wyfie is ook goed, maar minder helderkleurig. Hierdie tipe eend het 'n tweede naam - "Chinese eend". Vir baie eeue agtereenvolgens het sulke voëls die keiserlike reservoirs in Japan, Korea en China versier, en is daarom mandaryne genoem (mandaryns is 'n belangrike amptenaar in Asië). Daarom het mandarynvrugte niks te doen met die oorsprong van die naam nie.

noordelike voël van die eendfamilie

Die voël is klein en weeg tussen 0,5 en 0,8 kilogram. Dit behoort aan die bos eende. In lengte bereik individue 40-48 sentimeter. Mannetjies het baie helder broeikleur. Van die begin van September tot Julie vorm bakkebaarde en 'n kuif op die kop en nek van die drake. BYhelder oranje note verskyn in kleur met oorgange na pers, groen en bruin. Die snawel is helderrooi en die pote is geel. Mannetjies is baie mooi, maar wyfies lyk baie meer beskeie, hul kleure word oorheers deur grys-wit en olyfbruin skakerings. Mandaryns vlieg goed, en swem ook goed en duik selfs. Op land beweeg hulle redelik vinnig. Maar hulle stem is glad nie soos die gewone gekwaak nie, hoewel hulle die eendfamilie verteenwoordig. Die Mandaryns maak 'n piep of sagte fluit.

Habitat

Hierdie pragtige voëls het oorspronklik in Oos-Asië gewoon. In Rusland maak hulle tans nes in die Primorsky- en Khabarovsk-gebiede, in die Amoer- en Sakhalin-streke. In die noordelike streke gedra mandarynse eende hulle soos trekvoëls. In September vlieg hulle na China en Japan vir die winter.

Mandaryne het 'n eienskap: hulle hou daarvan om in 'n boom te woon. Soms word hul holtes op 'n hoogte van ses meter gevind. So 'n ongewone manier van lewe het die eende laat leer om van 'n hoogte af te spring sonder enige skade aan hulself.

Mandarynse eende woon naby bergstrome, waaroor bome hang, en in woude naby watermassas. In Rusland word hierdie ras in die Rooi Boek gelys as gevolg van sy skaarsheid. Jy kan nie sulke eende jag nie, hulle word in parke en tuine as 'n sierras geteel.

Soos ons reeds gesê het, verkies voëls om naby die water nes te maak, en gee voorkeur aan windskerms. Op bevel duik die vroulike eendjies direk uit die holte en leer dan swem. Die dieet van mandaryne sluit in vis, kewers, slakke, plantsade,eikels en paddas. Eende kan vertikaal in die lug opstyg, en daarom vind hulle maklik kos in eikehoutplantasies. Daarbenewens voed mandaryne op rys, graanlote en bokwiet.

Kenmerke van die gedrag van mandaryne

Twee keer per jaar verander hulle verekleed. In Junie verloor die mannetjies hul mooiste uitrusting en word soos wyfies. Mandaryne keer baie vroeg terug van die oorwintering, soms op 'n tyd wanneer die sneeu nog nie gesmelt het nie. Gedurende die paartyd stry drake oor die wyfie.

Eende lê tussen sewe en veertien eiers.’n Maand later verskyn die kuikens. Gedurende die tydperk van inkubasie verlaat die wyfies nie die nes nie, hulle word deur die mannetjie gevoer. Die hele somer is albei ouers besig met die grootmaak van hul nageslag, hulle leer hulle swem, vlieg en hulself teen roofdiere verdedig. Babas kan so vroeg as veertig dae vlieg.

eend familie lys

In die somer is mandaryne heeltemal pretensieloos en kom goed oor die weg met ander voëls in enige waterliggame, daarom word hulle dikwels in dieretuine en arboretums geteel as 'n ornamentele spesie, wat aan hulle toestande naby aan natuurlike bied. Maar terselfdertyd moet onthou word dat voëls nie temperature onder vyf grade kan verdra nie, in die winter kan hulle nie op straat leef nie.

Patagoniese ganse

Hierdie genus van eende bevat vyf spesies: die Patagoniese Gans, die Gryskop Magellaansgans, die Rooikopgans, die Gewone Magellaansgans en die Andesgans. Die habitat van voëls is die Falkland-eilande en Suid-Amerika, Chili, Peru. Patagoniese ganse het bewaringstatus. Voëls voedplantvoedsel, verkies om op woudrande en ooptes te loop. Hul gunsteling kosse is: risome, sade, lote, blare, graan. Oor die algemeen verskil hierdie genus feitlik nie van ander eendverteenwoordigers nie.

Mallard

Mallard (Anatidae-familie) is die grootste rivier-eend. Uiterlik verskil mans van wyfies. Hulle het 'n grys lyf, kastaiingbruin bors en groen kop. Mallards leef in enige waterliggame, maar hulle verkies om nes te maak op bulte, op die grond, minder dikwels in holtes, soms kan hulle redelik ver van die water af vestig. Mallard is baie algemeen in Europa. Die liggaam van die voël het 'n dik laag dons. Die vere word gesmeer met 'n olierige mengsel wat deur die olieklier afgeskei word, so die eend word nooit nat nie, alhoewel dit altyd in die water is.

Mallards het swemwebde tussen hul tone wat hulle help om te swem. Eende is uitstekende vliegtuie, maar hulle is uiters lomp op land. Voëls voed op insekte, amfibieë, wurms, lote, plantvoedsel. Dit was hierdie eende wat die eerste keer deur antieke mense makgemaak is.

In plaas van nawoord

Soos ons kon sien, is die Eend-familie nie net 'n baie groot groep voëls nie, maar ook redelik divers. Sy verteenwoordigers woon regoor die wêreld, in verskeie dele van die planeet, maar terselfdertyd het hulle ongelooflike soortgelyke kenmerke.

Gewilde onderwerp