Maraboe is 'n baie interessante en anders as ander voëls

INHOUDSOPGAWE:

Maraboe is 'n baie interessante en anders as ander voëls
Maraboe is 'n baie interessante en anders as ander voëls
Anonim

Die voël met die interessante naam maraboe behoort aan die ooievaarfamilie en woon as 'n reël in Suid-Asië, sowel as in die suide van die Sahara. Uit Arabies vertaal, beteken "maraboe" "Moslem-teoloog." Daar moet kennis geneem word dat verteenwoordigers van die Islamitiese godsdiens hierdie voël as wys beskou.

Maraboe (voël): spesiebeskrywing

In lengte bereik verteenwoordigers van hierdie spesie amper een en 'n half meter, jong voëls het so te sê 'n bonte kleur - die onderste deel van die verekleed is wit, die boonste een is swart. Die kop is feitlik sonder verekleed, op die nek van volwassenes is daar iets soos 'n leeragtige sak. Hierdie keelsak is aan die neusgate verbind sodat dit lug kan inneem en afval terwyl die maraboe (voël) rus. Die foto demonstreer duidelik die helder, uitstaande voorkoms van die skepsel.

maraboe voël foto

Die gebrek aan verekleed op die kop en nek van 'n voël is te wyte aan die eienaardigheid van sy dieet. Die feit is dat maraboe op aas vreet, so die natuur het hulle versigtig van so 'n bedekking ontneem sodat die vere nie vuil word terwyl hulle eet nie. Soos alle verteenwoordigers van die ooievaarsorde, het hulle 'n ekspressiewe dik snawel 30 cm lank. Met so 'n "gereedskap" steek die voël maklik die vel van 'n dier deur, en kan ook heel slukbene. Maraboe kan ook knaagdiere, sommige amfibieë en insekte absorbeer.

Reproduksie

Marabu is voëls wat groot neste bou, versterk op die toppe van bome. Die "huis" van hierdie geveerde individue kan 'n deursnee van een meter bereik. Voëls voer dit versigtig met blare en boomtakke van binne af. Individue van hierdie spesie leef in pare, inkuberende eiers is om die beurt besig. As 'n reël is daar 2-3 eiers in die nes. Die proses van rypwording van die kuiken duur ongeveer 'n maand, waarna dit gebore word.

Kos

Die belangrikste mededingers van hierdie spesie is aasvoëls, maar laasgenoemde kan nie sonder die hulp van 'n maraboe klaarkom om 'n dooie karkas af te slag nie. Net hulle kan die lykskouing van 'n dooie dier maklik hanteer, danksy hul skerp snawel.

maraboe voël beskrywing

Hulle kyk uit vir hul prooi, styg hoog in die lug, soms kan hulle tot 4500 meter van die grond af styg. Dit lyk verbasend, met inagneming van die feit dat die maraboe 'n swaar voël is, om dit sagkens te stel, maar dit voorsien homself van so 'n grandiose vlug met behulp van stygende lugstrome.

Habitatkenmerke

Soos vroeër opgemerk, leef hierdie voëls in warm lande waar die klimaat warm is, maar redelik vogtig. Maraboe is voëls wat in kolonies woon. Hulle plaas hul nedersettings, as 'n reël, langs die weivelde van verskeie artiodaktiele diere, asook langs plase en stortingsterreine.

marabou dit

Hierdie voëls word nie die mees estetiese rol toegeken nie, maar iemandmoet die vullis opruim, en, deur die wil van die natuur, het hulle sulke "ordelies" geword. Inderdaad, danksy hierdie voëls, word verskeie epidemies voorkom, waarvan die brandpunte hier en daar in hierdie klimaatstoestande opvlam. Hierdie voëls verlaat selde hul gewone blyplek, maar as hulle moet trek op soek na 'n nuwe "voeding"-plek, doen hulle dit saam - 'n gesig, moet opgemerk word, nogal majestueus en indrukwekkend.

Gewilde onderwerp