Caroline papegaai: wetenskaplike beskrywing van die spesie, interessante feite, geskiedenis van uitsterwing

INHOUDSOPGAWE:

Caroline papegaai: wetenskaplike beskrywing van die spesie, interessante feite, geskiedenis van uitsterwing
Caroline papegaai: wetenskaplike beskrywing van die spesie, interessante feite, geskiedenis van uitsterwing
Anonim

Die Carolina-papegaai is 'n uitgestorwe dier van die papegaaifamilie (Psittacidae) wat in Noord-Amerika gewoon het. Behoort tot die monotipiese genus Conuropsis. Die spesie is vernietig as gevolg van jag en menslike aktiwiteite. Die laaste individue is sowat 100 jaar gelede in die dieretuin dood. Die wetenskaplike naam van hierdie voël is Conuropsis carolinensis.

Die Carolina-papegaai was die enigste verteenwoordiger van die Psittacidae-familie op die Noord-Amerikaanse vasteland en was boonop endemies.

Biologiese kenmerke van voëls

Conuropsis carolinensis was die mees noordelike lid van die papegaaifamilie. Anders as sy tropiese familielede het hierdie voël maklik die winterkoue verduur.

Wetenskaplike inligting oor die biologie van die Carolina-papegaaie is uiters klein. Beskrywings is gebaseer op rekords uit die tyd toe hierdie spesie nog in die natuur bestaan ​​het. Volgens hierdie data was die Caroline-papegaaie buitengewoon pragtige voëls met 'n lang lewensduur (tot 35 jaar). Hulle isverkies om in ruigtes aan die kus van wildevye en sipresse te woon. Die dieet het distelsaadpeule, vrugte en later korrels van sommige landbouplante ingesluit wat op Noord-Amerikaanse plantasies gekweek is.

Data oor die voortplanting van hierdie voëls is uiters skaars. Dit is bekend dat hulle in die lente nesmaak. Die wyfies het twee tot vyf eiers gelê en hulle vir 23 dae gebroei. Die biologie van paring is onbekend weens die gebrek aan relevante navorsing.

Die enigste gedetailleerde inligting oor die Carolina-papegaaie het betrekking op morfologiese kenmerke, naamlik: liggaamsgrootte, verekleed, vlerkspan, ens. Dierkundige museums het opgestopte diere van hierdie voëls gebou. Die versamelings sluit ook 720 velle en 16 volledige geraamtes in.

caroline papegaai gevul

Voorkoms en foto van die Carolina Papegaai

Onder papegaaie is die Carolines ver van klein. Die liggaamsgrootte van 'n volwasse mannetjie het 32 ​​sentimeter bereik, en saam met die stert - 45. Hierdie voël was baie groter as die budgerigar.

Die gewig van Conuropsis carolinensis het van 100 tot 140 gram gewissel, en die vlerkspan het 50 sentimeter oorskry. Die wyfies was effens kleiner as die mannetjies.

Die hoofverekleed van papegaaie het 'n helder grasgroen kleur gehad. Die voorkant en sye van die kop was rooi-oranje, terwyl die keelstreek en kroon geel was. Die vlerke het afgewissel met areas van verskillende kleure (donkergroen, olyf en swart). In die streek van die binneste web is die vliegvere pers-swart. Die stert van die Carolina-papegaai is donkergroen, met 'n grysgeel bodem en 'n swarterige rand. 'n bek gehadwitterige pienk kleur.

voorkoms van die caroline papegaai

Caroline-papegaaie het nie goed gedefinieerde seksuele dimorfisme gehad nie. Die belangrikste verskil was in die helderheid van die kleur (die verekleed van wyfies was ligter). Die verskil in grootte was nie deurslaggewend in die visuele bepaling van geslag nie.

Habitat

Die habitat van hierdie voël was die gebied tussen Dakota en Florida. Die verspreiding van die dier het 42 grade noordbreedte bereik. Die voëls het die afwisselende strawwe wintertoestande in hierdie gebiede verdra, wat vir baie inwoners van die trope onaanvaarbaar is.

verspreidingsgebied

Caroline-papegaaie is in Suid-Dakota, Iowa, Wisconsin, Michigan, Ohio en Wes-Virginia aangeteken. Die mees westelike punt van waarneming van hierdie voëls is oostelike Colorado.

As 'n habitat het Caroline-papegaaie woudbiotope verkies naby waterliggame, waarheen voëls van tyd tot tyd gevlieg het om te drink. Hierdie voëls het hul neste in die holtes van bome gebou. Na die ontwikkeling van die vasteland deur Europeërs, het papegaaie landbougrond begin bevolk.

Uitsterwingsverhaal

Die era van die uitwissing van die Carolina-papegaaie het begin met die ontwikkeling van die kolonisasie van Noord-Amerika deur Europeërs. Voëljag het twee hoofredes gehad:

  • esteties - papegaaivere het gedien as 'n gewilde versiering vir vroue se hoede;
  • ekonomies - boere het aanvaar dat hierdie voëls ernstige skade aan die oes kan veroorsaak.

Oor die oorvloed van die spesienie net skietery geraak nie, maar ook die vernietiging van natuurlike habitatte. Die woudgebied was besig om te krimp en is deur landbouplantasies vervang.

Volgens amptelik bevestigde data het die laaste verteenwoordigers van die spesie in die Cincinnati-dieretuin gesterf. Hulle was 'n mannetjie en 'n vrou met die naam Lady Jane en Inkas. Die eerste individu is in die somer van 1917 dood, en die tweede 'n paar maande later, in die winter. So het 1918 die amptelike datum geword vir die uitsterwing van die spesie.

Betroubaarheid van inligting dat die laaste wilde verteenwoordigers in 1926 in Florida gesien is, is nie bevestig nie, asook gerugte oor die ontmoeting van hierdie papegaaie in die natuur tot 1938.

Interessante feite oor die Carolina-papegaai

Hierdie spesie is die eerste keer wetenskaplik beskryf in 1758 deur die beroemde stigter van binêre nomenklatuur, Carl Linnaeus. Vanaf daardie oomblik tot die amptelike datum van verdwyning (1918) het net 150 jaar verloop.

Caroline-papegaaie was goed bekend aan die inheemse mense van Amerika. Die Indiane het hierdie voëls vir hul pragtige eksotiese voorkoms waardeer en dit dikwels aan immigrante uit Europa verkoop, en ook bene en vere vir verskeie rituele gebruik.

papegaai tekening

Volgens ooggetuieverslae wat tot vandag toe oorleef het, was die kleur van die Carolina-papegaaie so kleurvol en helder dat 'n digte groep individue wat op die grond gesit het, op 'n afstand soos 'n Persiese mat gelyk het. Nie verrassend nie, onder Europeërs was hierdie voëls gewild as eksotiese troeteldiere.

Gewilde onderwerp