Lewis Hamilton: wêreldkampioenloopbaan

INHOUDSOPGAWE:

Lewis Hamilton is 'n bekende Britse Formule 1-renmotorbestuurder. Nou speel hy vir die Mercedes-span, waarmee die vlieënier in 2013’n kontrak gesluit het. Lewis is nie getroud nie. Gerugte oor die romantiese verhouding tussen Lewis Hamilton en Rihanna het gereeld in die pers verskyn, maar die renjaer het self herhaaldelik verklaar dat hy die bekende sanger lank ken, en hulle was net vriende.

Begin van loopbaan

Lewis is in 1985 gebore. Op die ouderdom van 11 het hy begin kartry, soos die meeste Formule 1-jaers. In 2001 het hy aan die Formule Renault-winterreeks deelgeneem. Hamilton het vier wedrenne gery en algeheel 5de geëindig sonder om 'n enkele medalje te wen.

Lewis Hamilton en Rihanna

Debuut en kampioenskap

In 2007, in sy eerste wedren, het Hamilton brons gewen. Almal was geskok oor die debuut van die Brit. Maar dit was net die begin. By die Maleisiese Grand Prix het Lewis Hamilton die tweede geword, daarna het hy silwer in Bahrein, Spanje en Monaco gewen. Die sesde en sewende fases van Formule 1 het vir die vlieënier “goud” geword. Vir die eerste keer het Lewis op die hoogste trap in Kanada getrap, en die tweede keer - in die VSA. Verder het Hamilton brons in Frankryk en Groot-Brittanje gewen. Daarna was daar 'n mislukking -9de plek by die Europese Grand Prix. Ná die mislukking kon Lewis Hamilton dadelik wen – die Grand Prix in Hongarye het die vlieënier die derde goud in sy loopbaan besorg.

Dan kon die Brit vir drie fases nie eers een keer wen nie, net een keer die tweede plek. In Japan het Lewis Hamilton weer daarin geslaag om te wen. Die 16de Grand Prix van die seisoen, wat in China plaasgevind het, was 'n ramp vir die atleet. Die vlieënier kon nie die wedren voltooi nie en het dit vir homself baie moeiliker gemaak om vir die kampioentitel te veg. In die laaste ren van die seisoen, in een van die draaie, het Hamilton se motor vasgeval. Hy het uiteindelik in die sewende plek geëindig, wat hom verhoed het om F1-kampioen in sy debuutseisoen te word.

Lewis Hamilton

Maar die Brit hoef nie lank vir die titel te wag nie. Die volgende seisoen kon hy Formule 1 wen. Nadat hy in Australië gewen het, het Lewis 5de in Maleisië geëindig, hy was 13de in Bahrein. Daarna kon hy terugkeer na die podium. Die ruiter het onderskeidelik 3de, 2de en 1ste plekke in Spanje, Turkye en Monaco behaal. Nadat hy tydens die Grand Prix in Kanada en die 10de plek op die snelhoë in Frankryk uitgetree het, kon Hamilton 4 podiums, waarvan 2 goud was, in vyf daaropvolgende wedrenne wen. Lewis het sy laaste oorwinning in die kampioenskapseisoen in China behaal. 98 punte het die Brit toegelaat om die algehele punteleer te wen.

Tweede en derde kampioenskappe

Die volgende vyf seisoene het nie vir Lewis Hamilton uitgewerk nie. Hy het die seisoen drie keer vierde en twee keer vyfde geëindig. In net 5 seisoene kon die renjaer 13 oorwinnings behaal. In 2014 kon Hamilton die Formule 1-titel herwin.

Australiese Grand Prix Lewis kon dit nie maak nietot die einde, maar het toe 4 oorwinnings in 'n ry behaal. By die sesde skof, wat in Monaco plaasgevind het, het Hamilton die tweede geword. In Kanada kon hy nie vir die tweede keer van die seisoen klaarmaak nie. Dan was daar die Oostenrykse Grand Prix, waar Lewis Hamilton die silwermedalje gewen het. Nog 'n oorwinning is in hul geboorteland VK behaal, gevolg deur 3 derde plekke. In België het die Brit weer die baan verlaat, maar toe kon hy 6 stadiums uit 7 wen. 384 punte het Hamilton 'n tweemalige Formule 1-kampioen gemaak.

lewis hamilton grand prix

'n Jaar later het hy Formule 1 vir die tweede keer in 'n ry gewen, met 10 oorwinnings. In twee seisoene kon die Brit nog net een keer nie die podium haal nie, as jy nie die wedrenne in ag neem waarin hy nie geëindig het nie. Verlede seisoen het die Brit 10 skowe gewen en die tweede op die punteleer geword. Hierdie jaar is Lewis Hamilton in die 2de plek na 4 fases.