Welsh Stadium "Cardiff City": geskiedenis en wedstryde

INHOUDSOPGAWE:

Cardiff City is een van die twee sokkerklubs in Wallis wat in die Premierliga speel. Die arena is die tuiste van die Cardiff Blues Rugbyklub vir drie jaar sedert sy opening.

Cardiff City stadion

Besonderhede

Die konstruksie van die stadion het vir twee jaar geduur en het in die lente van 2009 geëindig. Twee spanne het gelyktydig die arena begin deel. Die eerste was Cardiff City Football Club, wat verhuis het van Ninian Park, wat vir 99 jaar die tuiste van die hoofstad was. Die tweede eienaars van die stadion is die Cardiff Blues-rugbyklub.

Die koste van die bou van die arena was ongeveer 50 miljoen pond. Arup was die argitek. Kapasiteit - 25 duisend sitplekke. Die Cardiff City-stadion is die tweede arena in die land wat die aantal sitplekke betref, net tweede na die Millennium, wat 'n kapasiteit van 74,5 duisend toeskouers het. In die somer is Cardiff City-stadion opgeknap, waarna dit begin het om tot 33,5 duisend ondersteuners te akkommodeer.

Eerste speletjies

In die middel van Julie 2009 het Cardiff en Celtic 'n vriendskaplike vriendskap gespeelarena wedstryd. Die amptelike debuut van die Cardiff City-stadion het in Augustus 2009 plaasgevind, toe Scunthorpe United die gashere kom besoek het. Die wedstryd het geëindig in 'n verpletterende oorwinning vir die Walliesers met 'n telling van 4-0.

In November van dieselfde jaar het Wallis se nasionale span die stadion vir die eerste keer besoek en 'n vriendskaplike wedstryd teen Skotland gespeel. Die wedstryd het geëindig met 'n 3-0 oorwinning vir die Walliesers. Byna 'n jaar later het Wallis hul eerste amptelike wedstryd by Cardiff City gespeel. Dit was 'n wedstryd in die raamwerk van die keuring vir die Euro-2012. Die Britse span was die mededinger van Bulgarye.

Bekende wedstryde

Een van die eerste groot klubs wat die Walliese klub se nuwe arena besoek het, was Manchester City. Dit was 'n wedstryd in die 2de ronde van die Premierliga. Die wedstryd het geëindig met 'n opspraakwekkende oorwinning van 3-2 vir Cardiff City. Aan die begin van die tweede helfte het die “burgers” die voortou geneem, maar’n paar minute later het die Walliesers gelykop gemaak, en aan die einde van die helfte het Campbell se dubbelslag die span groot voordeel gegee. Negredo het die eindtelling in rustyd vasgestel.

Manchester United het in die 12de ronde na Wallis gekom. Die wedstryd het gelykop geëindig. In die 13de ronde was Cardiff City se mededinger Londen se Arsenal. Hierdie keer kon die Walliese spelers nie daarin slaag om die grootman te verras nie. Ramsey se stut en Flamini se doel het die Gunners 'n groot oorwinning gegee.

Liverpool het Cardiff City in Maart besoek. Die wedstryd is as deel van die 31ste ronde van die Premierliga gehou. Die Merseysiders was een van die beste spanne in die kampioenskap en aanspraakmakers op die titel. Speldebuut Die wedstryd het die telling geopen.’n Paar minute later het Saures die status quo herstel. In die middel van die eerste helfte het Campbell se doel weer die Walliesers laat voorloop, maar voor rustyd het Skrtel weer die telling gelykop gemaak. Liverpool het die tweede helfte 4-1 gewen en die wedstryd 6-3 gewen.

Cardiff City Stadion Cardiff City

In die laaste ronde van die 2013/14-seisoen het Chelsea Cardiff City besoek, nadat hulle hul kanse vir die kampioenskap 'n paar wedstryde voor die einde van die Engelse kampioenskap verloor het. Die London Grand het die laaste groot klub geword wat die Walliese stadion besoek het. Die wedstryd het geëindig met die oorwinning van Jose Mourinho se wyke met 2-1. Aan die einde van die seisoen is Cardiff City, wie se hoofafrigter Ole Gunnar Solskjaer tydens die kampioenskap aangestel is, na die Kampioenskap gerelegeer en is nog nooit in 3 seisoene tot die Engelse Premierliga bevorder nie.

UEFA Superbeker

Nadat hy 20ste in die Premierliga geëindig het in 2013/14, is Cardiff na die tweede afdeling van Engelse sokker gerelegeer. Sedertdien het geen wêreldbekende spanne na die arena van die klub gekom nie. Dit moes verander het nadat Cardiff City gekies is om die 2014 UEFA Superbeker-wedstryd tussen Real Madrid en Sevilla aan te bied.

Die wedstryd is deur 30 854 toeskouers bygewoon, wat steeds die arena se rekord is. Die arbiter was die Engelse regter Mark Clattenburg. Real Madrid het 2-0 gewen danksy Cristiano Ronaldo se stut.