Seehaas, of baardrob

Seehaas, of baardrob
Seehaas, of baardrob
Anonim

Een van die grootste spesies robbe wat in die Arktiese Oseaan woon, is die seehaas, of baardrob. Dit leef in byna alle Arktiese seë en aangrensende waters. Lakhtak kan gevind word op die oostelike oewer van die Oos-Siberiese See, aan die Chukchi See, by Cape Borrow, in die waters van Svalbard, Severnaya Zemlya. Boonop leef hierdie diere in die vlak waters van die Kara, Barents en Wit See. Lakhtak was lus vir die grootste deel van die See van Okhotsk en het selfs die kus van Suid-Sachalin bereik. Dit kan ook gevind word in die waters van die Noord-Atlantiese Oseaan, sowel as langs die westelike en oostelike kus van Groenland. Sommige individue migreer soms, nie uit hul eie vrye wil nie, selfs na die Noordpoolstreek, waar hulle op ysbakke gedra word.

seehaas

Hoe lyk 'n baardrob? Dit het 'n taamlik massiewe lyf, waarteen die kop en flippers klein lyk. Die lengte van volwasse verteenwoordigers van hierdie spesie is van 2,2 tot 3 m, afhangende van die habitat, en sy gewig kan tot 360 kg wees. Lakhtak het 'n effens verlengde snuit en 'n verkorte nek. volwassenesverskil in 'n monochromatiese bruingrys rug, wat onder liggrys word. Baie individue het 'n soort gordel langs die rug - 'n donker strook met fuzzy kontoere. Wyfies en mannetjies het dieselfde kleur.

Die seehaas het 'n uitgesproke kenmerk wat hom van ander robbe onderskei - groot dik en lang labiale vibrissae ('n soort snor) van 'n gladde en egalige vorm. Die res van die haarlyn is grof en relatief yl. Pasgebore robbe het 'n grysbruin sagte rok wat soos 'n pelsjas lyk. Op die kop van diere is daar witterige kolle. Die derde toon op die voorste flippers is die langste. Die tande is redelik klein, wat lei tot hul vinnige uitvee. Daarom steek hulle effens uit die tandvleis by volwassenes.

seehaasrob

Die baardrob maak geen seisoenale langtermyn-migrasies nie. Basies word hierdie diere as 'n sittende spesie beskou, hoewel hulle voortdurend oor kort afstande beweeg. Afhangende van die habitat, kan hulle beide aktief en passief (op ys) beweeg. Op ysstrome is hulle gewoonlik een vir een geleë, in seldsame gevalle bereik hul getal tot drie individue. Die rob spring nie op die ys nie, hy klim met rukke daarop, wat hy doen deur die water met sy agterste flippers te slaan. In die herfs kan jy groot kusplante waarneem.

Die seehaas jag bodem- en bodemdiere, hoofsaaklik op 'n diepte van tot 60 meter. Daar is seldsame gevalle wanneer robbe tot 'n diepte van 150 meter afsak. dieethang af van die habitat. Meer as 70 spesies diere, insluitend skaaldiere, weekdiere, wurms en verskeie visse, word voedselvoorwerpe vir robbe van hierdie spesie. In die meeste gevalle is die dieet gemengde kos.

seehaasrob

Paring van volwassenes vind plaas op ysblokke na die laktasieperiode. Die swangerskap duur al amper 'n jaar. Hondjie kom van Maart tot Mei voor. Vir die robbe wat in die See van Okhotsk woon, eindig dit 'n maand vroeër, en in die Kanadese Argipel en die Beringsee - slegs in Mei.’n Pasgebore baardrob is bedek met dik donkerbruin pels wat nie langer as drie weke hou nie. Die lengte van sy lyf is 120 cm.Die ma voed die baba met haar melk vir slegs 4 weke.

Uiteraard is hierdie tipe rob 'n taamlik goedhartige dier wat geen aggressie toon nie. Verbasend genoeg konflik mannetjies nie eers gedurende die paarseisoen nie.

Gewilde onderwerp